About us

わたしたちについて

Basic Principle 基本理念

北海道の大地に
根ざした農業を行います
地域社会と共に発展していきます
仕事を通して豊かな
人間性の創造をめざします

Our farming is Hokkaido land oriented
We grow with our community
We aim to create rich humanity
through working

Message 代表あいさつ

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家族で酪農を営んでいた私が、素牛生産に取り組んだのは30歳のときです。その後、肥育や繁殖も手掛けるようになり「サロマ牛」からはじまり「サロマ和牛」「サロマ黒牛」のブランドで出荷をスタート。
おかげさまで国内はもとより海外にまで販路が広がるようになりました。2017年には酪畜連携を目指して再び酪農業にも参入。一緒に働く仲間も増えています。
和牛は海外にはない日本独自の食材です。私たちが精魂込めて育てた牛を、多くの方においしいと食べていただけるのなら、生産者としてこれ以上の喜びはありません。

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TOP FARM GROUP

Representative NOBORU INOUE

Coming from a family of dairy farmers, I was 30 years old when I started producing breeding cattle.
After that, I also began fattening and breeding. I started shipping the brand that was once called “Saroma Gyu” which eventually turned into the name “Saroma Wagyu” and “Saroma Kuroushi”.
Thanks to our loyal customers, our sales have spread not only in Japan, but also in foreign countries.
Working towards dairy solitary, in 2017 we once again introduced dairy farming. More and more workers are joining us.
You can not find Wagyu anywhere else in the world except for Japan. Our greatest joy as farmers is when our customers enjoy the meat which we poured our hearts and souls into.

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「安心」「安全」を
目に見える形でお届けしたいから。
衛生管理を徹底し、
第三者機関の認証を取得しています。

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●JGAP家畜・畜産物認証 
(2018年11月取得>

JGAPは、食の安全や環境保全に取り組む農場に与えられる認証です。生産工程が適切に管理されているか、アニマルウェルフェア(動物福祉)に配慮しているかなどを約120項目でチェックし、食の安全を担保します。2020年の東京五輪の選手村での食材調達の基準に採用されているほか、海外輸出の際の要件となる場合もあります。

●農場HACCP認証 
(2012年5月取得)

HACCPとは食品の製造工程について危害要因を分析し、管理システムを設定・運営する手法です。これを畜産農場に当てはめ、畜産物の安全性や品質を確保するのが「農場HACCP」。当社では認証制度ができる前からHACCPの考え方に基づく衛生管理に取り組み、農場HACCPの国内第1号の認証を取得しました。

We have beef certified by third parties, all because we like to provide “peace of mind” and “security” in visible forms.

●JGAP Certification
(Certified in November, 2018)

JGAP is a certification given to the farms which work on food safety and environmental preservation. It has about 120 criteria points (eg. does a farm pay attention to animal welfare?), and it guarantees food safety. It has been employed to set standards for the food which would be delivered to the 2020 Olympic village. It’s also be a one of the requirements for exporting food.

●Farm HACCP Certification
(Certified in May, 2012)

HACCP is a method to analyze danger factor within food production, and to see and operate management system. Applying this method to farming industry, to guarantee the safety and quality of livestock products, is called farm HACCP. We started working on HACCP philosophy, even before the certification system was implemented, and became the first company to obtain Farm HACCP.

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Partner お取引先

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総合食品エスイー
株式会社
Esuii inc.

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岡山フードサービス
株式会社
Okayama food
services inc.

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ダイリキ株式会社
Dairiki inc.

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生活協同組合
コープさっぽろ
COOP sapporo

Company 会社概要

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トップファームグループ

従業員数: 
77名
代表者: 
代表取締役 井上 登
〒093-0506
北海道常呂郡佐呂間町字富武士555番地3
TEL: 
01587-2-3290
FAX: 
01587-2-1188
MAIL: 
info@ top-farm.jp

Top Farm Group

Staff: 
77 people
Representative: 
Director Inoue Noboru
Postal Code: 
093-0506
Address: 
555-3, Toppushi, Saroma, Tokoro District, Hokkaido
TEL: 
01587-2-3290
FAX: 
01587-2-1188
MAIL: 
info@top-farm.jp
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本場 / 株式会社トップファーム

設立: 
平成6年2月1日
資本金: 
9,400万円
業種: 
交雑種の初生牛を導入し、哺乳・育成して素牛を生産します。

Top Farm Inc.

Established: 
Heisei 6, February 1st
Capital stock: 
¥94,000,000
Industry: 
Hybrid cow production
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東分場 / パシフィックファーム株式会社

設立: 
平成19年7月26日
資本金: 
9,000万円
業種: 
黒毛和種の繁殖から肥育まですべてを行います。

Pacific Farm Inc.

Established: 
Heisei 19, July 26th
Capital stock: 
¥90,000,000
Industry: 
Wagyu coherence from breeding to fattening
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栃木分場 / サロマ肥育センター株式会社

設立: 
平成17年12月22日
資本金: 
1,000万円
業種: 
素牛の一部を肥育し、出荷を行っています。

Saroma Gyu Fattening Center Inc.

Established: 
Heisei 17, December 22nd
Capital stock: 
¥10,000,000
Industry: 
Hybrid fattening cow production
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知来分場 / 株式会社オックス

設立: 
平成27年7月17日
資本金: 
2,500万円
業種: 
主に酪農事業を行っています。

Ox Inc.

Established: 
Heisei 27, July 17th
Capital stock: 
¥25,000,000
Industry: 
Dairy farming

Business 事業内容

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Trademark Registration 商標登録

「サロマ牛」「サロマ黒牛」
「サロマ和牛」は、当グループで育った
牛だけが名乗れる
ブランドです。
トップファームグループが商標登録を
しているブランドであり、
全頭を同じ生産者で管理している
貴重なブランド牛なのです。

“Saroma Gyu, “Saroma Kurogyu, and “Saroma Wagyu” are
the brand names only the cows
we raised are entitled.
Those names are registered as
trademark by Top Farm Group.
Every single cow is managed
under the same producer,
which makes the brand named
cows vvery precious.

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サロマ牛 商標登録番号:第4876776号
2005(平成17)年7月1日登録

Saroma Gyu Trademark
Registration number: 4876776
Registered on July 1st, 2005

サロマ黒牛 商標登録番号:第5017079号
2007(平成19)年1月12日登録

Saroma Kuro Gyu Trademark
Registration number: 5017069
Registered on January 12th, 2007

サロマ和牛 商標登録番号:第5422800号
2011(平成23)年7月1日登録

Saroma Wagyu Trademark
Registration number: 5422880
Registered on July 1st, 2011

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History 沿革

1950(昭和25)年
酪農を開始
1975(昭和50)年
井上登、農業後継者として就農
1987(昭和62)年
ホルスタイン素牛の預託事業を開始
1990(平成2)  年
酪農を中止 肉牛専業に転換
1991(平成3)  年
預託事業終了
1993(平成5)  年
F1素牛生産開始
1994(平成6)  年
2月、有限会社トップファーム設立(資本金1,000万円)
1997(平成9)  年
TMR飼料給与開始
1999(平成11)年
デントコーンサイレージ生産開始
2000(平成12)年
堆肥リサイクル施設増築、全堆肥のリサイクル開始
新事務所新築
2003(平成15)年
農場HACCP取り組み開始
2005(平成17)年
中国大連にサイレージ工場を合弁で設立
「サロマ牛」商業登録(第4876776号)
2006(平成18)年
サロマ牛肥育センター有限会社設立(資本金1,000万円)
2007(平成19)年
「サロマ黒牛」商標登録(第5017079号)
「サロマ牛」出荷開始、トップファーム増資、株式会社へ組織変更(資本金9,400万円)
2008(平成20)年
「サロマ黒牛」出荷開始、トップファーム第二農場竣工
2011(平成23)年
「サロマ和牛」出荷開始、「サロマ和牛」商標登録(第5422800号)
2012(平成24)年
農場HACCPの認証取得(国内第1号)
パシフィックファーム株式会社から全株式を譲受
2013(平成25)年
JAサロマ肥育センターの事業を譲受
2015(平成27)年
株式会社オックスから全株式を譲受、酪農業に参入
2017(平成29)年
株式会社オックス、知来分場にて搾乳業務開始
JGAP家畜・畜産物の認証を取得